- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 4 jajka
- 1 łyżka mąki
- dwa serki Almette śmietankowe plus 4 ząbki czosnku (albo Almette z czosnkiem niedźwiedzim)
- łosoś w plastrach 400g
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak i czosnek, sól, pieprz, odsączamy
na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę
dodajemy delikatnie do szpinaku, dosypujemy mąkę i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st. Przestygnięty placek smarujemy
serkiem i na to układamy łososia tak, aby pokrył całość. Dodajemy kapary wg uznania. Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz