wtorek, 2 grudnia 2014

Długi wieczór? Niech to będzie romantyczny wieczór! :)

Coś, co pobudzi zmysły...
Sekret Balladyny
Składniki:
330 ml śmietany 30%
200 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
2 szklanki rozmrożonych malin
10 dowolnych ciastek zbożowych
Sposób przygotowania:

Ciastka kruszymy i układamy na dnie szklanek lub pucharków, w których 
podamy deser. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec
 ubijania dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Całość jeszcze przez
 chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Gotowym kremem 
przykrywamy warstwę ciastek. Maliny rozgniatamy widelcem lub krótko
 miksujemy z dodatkiem jednej łyżki cukru pudru, i wykładamy na warstwę
kremu mascarpone. Deser podajemy schłodzony.




Nigdy nie mówimy z pełnymi ustami, nie dlatego, że komuś można upaprać obrus, ale miło by było się jednak nie zadławić.
Pilnujemy tego, jak siedzimy.
Nie rozstawiamy szeroko nóg  i nie rozciągamy kończyn. Jeżeli ścierpło, ma cierpnąć dalej.
Nie przenosimy całej zawartości waz i salaterek do talerza, chyba że biesiadujemy z anorektykiem.
Talerz ma wyglądać w miarę schludnie.
Nie zabieramy się mimo najszczerszych chęci od razu do odkręcania napoi alkoholowych znajdujących się na stole. 
Jeżeli kolacja odbywa sie w restauracji panowie płacą za panie a panie nie protestują.



Pomysł - obecna 3d :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz