Coś, co pobudzi zmysły...
Sekret Balladyny
Składniki:
330 ml śmietany
30%
200 g serka
mascarpone
3 łyżki cukru
pudru
2 szklanki rozmrożonych malin
10 dowolnych
ciastek zbożowych
Sposób przygotowania:
Ciastka kruszymy i układamy na dnie szklanek
lub pucharków, w których
podamy deser. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno.
Pod koniec
ubijania dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Całość jeszcze
przez
chwilę miksujemy na najwyższych obrotach. Gotowym kremem
przykrywamy
warstwę ciastek. Maliny rozgniatamy widelcem lub krótko
miksujemy z dodatkiem
jednej łyżki cukru pudru, i wykładamy na warstwę
kremu mascarpone. Deser
podajemy schłodzony.
•Nigdy nie mówimy z pełnymi ustami, nie dlatego, że komuś można upaprać obrus, ale miło by było się jednak nie zadławić.
•Nigdy nie mówimy z pełnymi ustami, nie dlatego, że komuś można upaprać obrus, ale miło by było się jednak nie zadławić.
•Pilnujemy tego, jak siedzimy.
•Nie rozstawiamy szeroko nóg i nie rozciągamy kończyn. Jeżeli ścierpło, ma cierpnąć
dalej.
•Nie przenosimy całej zawartości waz
i salaterek do talerza, chyba że biesiadujemy z anorektykiem.
•Talerz ma wyglądać w miarę schludnie.
•Nie zabieramy się mimo
najszczerszych chęci od razu do odkręcania napoi alkoholowych znajdujących się na stole.
•Jeżeli kolacja odbywa sie w
restauracji panowie płacą za panie a panie nie protestują.
Pomysł - obecna 3d :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz